Ilyen mobilt még nem láttál ! Itt a Honor Magic

A mai nap talán egyik legjobban várt eseménye a Honor Magic bemutatója volt. Az újdonsággal bővebben megismerkedhettek a cikk elolvasása után.

A Huawei almárkája (Honor) három évvel ezelőtt mutatkozott be, eme jeles alkalomból készült el a mesterséges intelligenciában kimagasló telefon. Kezdjük talán azzal amit már nagyjából tudhattunk, a specifikációkkal. Kicsit csalódás, hogy a chipset Kirin 950 lett, amikor már létezik 960-as is, belső memóriából 4 GB áll rendelkezésünkre, tárhely szempontjából pedig 64 GB-on gazdálkodhatunk, amit persze microSD kártyával tudunk bővíteni. A kijelző 5 hüvelykes felbontása 2K. Az akkumulátor nem valami méretes darab, 2900 mAh, viszont egy új technológiának köszönhetően 30 percnyi töltéssel 90%-ig feltölthető usb C porton keresztül. Sajnos a rendszer csak Marshmallow, EMUI 5.0 kezelőfelülettel, bár a Huawei elmondása alapján nem kell sokat várnunk a Nougatra. Az előlapi kamera 8 megapixeles, a hátlapon pedig 12 megapixeles dupla kamerákat találunk, amit talán a Honor 8-ból örökölt a mobil.

magic1

A ház 146,1 x 69,9 x 7,8 milliméter, súlya 145 gramm, arany-fekete és porcelán fehér kivitelben kapható egyenlőre az újdonság. A külső nagyon egyedi lett, elől hátul üveg és mind a nyolc oldalon lekerekedik, teljesen szimmetrikus. Az alsó részen törik meg egyedül a balansz, a csatlakozó portok miatt. Egyébként a telefon hátlapjának ívei egy az egyben a kijelzőt utánozzák futurisztikus külsőt kölcsönözve a Honor Magic-nak.

magic-3

Térjünk át a légyeges részre a szoftverre, pont a tegnapi napon lehetett hallani, hogy egy módosított Android rendszerrel jön a mobil, de lássuk miben merül ez ki. Amikor elővesszük a zsebünkből a mobilt, a szelfi kamera és infrakamera jóvoltából megszületett  WiseScreen rendszerbe futunk bele először. Ez pedig lehetővé teszi a képernyő feloldását, a kijelzőre tekintve. Persze csak a tulajdonos tudja feloldani az eszközt, arcleolvasásos módszerrel ezt hívják FaceCode-nak. Az értesítések is csak abban az esetben jelennek meg ha a mobilt gazdája fogja kezében. A Magic Live nevű rendszer figyel a felhasználó szokásait. Ha éppen filmekről beszélgetünk a szoftver felajánlja, hogy foglalhatunk mozijegyet és más légyeges információkat is tudtunkra hoz a megnézendő filmmel kapcsolatban.

magic-fac-cod

Amint belépünk egy üzletbe -aminek van online felülete- rögtön előkerülnek a keresési előzményeink, ha a napokban például egy laptop után érdeklődtünk, kapunk értesítést, hogy az adott boltban milyen áron juthatunk hozzá. Azonban, ha egy közelben lévő kereskedelmi egységben olcsóbb az adott termék, erre is figyelmeztet bennünket a rendszer. Amikor egy sötét helyen elővesszük a Magic-et rögtön felajánlja, hogy bekapcsoljuk a zseblámpa funkciót, ez azért néha igen hasznos lehet.

magic-2

A mobiltelefon folyamatosan figyeli napi teendőinket és tanulja szokásainkat. A mesterséges intelligencia rendszere nem egy végleges változat, inkább béta stádiumban van. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan kapja majd a frissítéseket és egyre több segítséget kaphatunk tőle a mindennapokban. A fentiek csak a lényegesebbek, ezen kívül számos más funkciót is birtokol az okostelefon, ami talán már túlzottan nagy tudású lett, de ez a jövő, ebbe az irányba tartunk. Szerencsére az ára nem olyan vészes lett mint amit hallani lehetett, nagyjából 160.000 forintot kell érte otthagynunk, de egyenlőre nem esett szó európai megjelenésről.

MEGOSZTÁS