Bemutatkozott a Galaxy S8 és S8+

Mint az várható volt, Galaxy S8 és S8 + néven jöttek a Samsung újdonságai és az eddigi pletykák szerint elhangzó hardveres felépítéssel érkeztek, mindkét mobil “edge” kijelzővel rendelkezik. A nagyobb Galaxy S8+ 6,2 hüvelykes megjelenítőjének maximális felbontása 2960 x 1440 pixel és az 5,8″ megjelenítővel rendelkező Galaxy S8 is ezzel a QHD+ pixelsűrűséggel büszkélkedhet. Eltérés még a két modell között az akkumulátor kapacitása, az S8+ 3500 mAh teleppel rendelkezik, míg az S8 esetében 3000 mAh kapacitású akkumulátorról beszélünk. A kisebb modell 148,9 x 68,1 x 8 milliméteres az S8+ pedig 159,5 x 73,4 x 8,1 mm-es fizikai adottságokkal rendelkezik. Ezzel pedig végéhez is értünk az eltéréseknek a két eszköz között.

A modellek megkapták az IP68-as tanúsítványt, tehát az elődökhöz hasonlóan por és vízállóak. Mindkét esetben az előlap 83%-át teszi ki a kijelző, ami 18,5:9 képaránnyal rendelkezik.

Térjünk ki a hardverre: hazánkban Exynos 8895 rendszerchippel érkeznek az újdonságok, ez pedig négy darab 1,7 GHz órajelen működő Cortex A53 magot és négy darab Exynos M2 magot jelent, melyek 2,3 GHz órajelen működnek. A rendszermemória maradt 4 GB az S7/S7 edge-hez hasonlóan. A tároló minimálisan 64 gigabájtos ami tovább bővíthető, dual sim modelleknél pedig választási lehetőség elé állít bennünket a gyártó, ugyanis a memóriakártya terhére helyezhetjük be a második sim-et. A gyári tárhely már UFS 2.1-el rendelkezik tehát sebességben is előrelépés történt.

A képek alapján az ujjlenyomat olvasó a hátlapon kapott helyet, ennek oka pedig az új dizájnnak köszönhető és annak, hogy valószínűleg sokan nem örültek volna megint egy apróbb változásokkal, de mégis S6 edge, vagy egy S7 edge-nek kinéző mobilnak. Az ujjlenyomat olvasó mellet írisz szkennert és arcfelismerőt is kapunk, utóbbinak meglepően gyors a működése. A mobil virtuális home gombja egyébként alul a képernyő közepén helyezkedik el, mely mögött egy nyomásérzékelő is található, az gondoskodik arról, hogy biztosan tudja a készülék, hogy használatba szeretnénk venni, nem csak éppen a zsebünkben ért hozzá valamihez.

Galaxy-S8-Spec_main_1

A hátlapon lévő egy darab kamera az S7-hez hasonló dual pixel modul, de ezen is hajtottak végre újításokat, a 12 megapixeles F1.7 rekeszértékkel rendelkező kamera újításként megkapta a multiframe image processing technológiát, ami azt jeleni, hogy négy képet készít és egy algoritmusnak köszönhetően megpróbálja a legszebb fotót összehozni ezekből. Az előlapon ezúttal már egy 8 megapixeles modul kapott helyt az előd 5 megapixelesével szemben. A csatlakozás mindkét esetben C típusú USB-n keresztül történik, valamint a mobil 1 GB/s letöltési sebességre képesek az eszközök, viszont hazánkban még nincs ilyen hálózat ami ekkora sebességet tudna nyújtani.

Az S8 és S8+ mellett bemutatkozott még az új Gear VR, valamint a DEX is, amivel a mobilt számítógéppé alakíthatjuk és az új Gear 360 kamera is.

Az árazásra most szó szerint lehet mondani, hogy a csillagos egekben van, ugyanis a nagyobb modell 300 ezer forintos áron érhető el a kisebb 5,8 hüvelykes újdonság pedig 275 ezer forintba kerül. A forgalmazás április 28-án kezdődik Európában, Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue és Maple Gold színekben lesz elérhető.

Galaxy-S8-color-options-840x547

 

 

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here