Nem lett a legmegbízhatóbb a Galaxy S8 arcfelismerője

A hátlapon rosszul elhelyezett ujjlenyomat olvasó és az írisz szkenner mellett egy harmadik biometrikus azonosítóval mutatkozott be a Galaxy S8 és S8 Plus, ez pedig az arcfelismerő. A mobil hátlapján a kamera mellett (nem alatt) elhelyezett ujjlenyomatolvasó helyett sokan biztosan úgy gondolják, hogy a másik két azonosítót fogják használni a készülék feloldására.

Azt már tudjuk, hogy a Galaxy S8 a Note 7-ben is lévő írisz szkennert használja, ami egyenlőre még nem működik rendesen nem megfelelő fényviszonyok mellett, tehát mondhatni ez kilőve. Nem maradt más hátra mint az arcfelismerő, ez az ami még Samsung mobiloknál most debütált először, így nem igazán lehetett róla nyilatkozni, eddig. A bemutatót követően már elárasztották a videócsatornákat az újdonságokról készült képkockák. Ilyen az a napokban feltöltött videó is amin az arcfelismerőt teszteli egy lelkes rajongó. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy nem sikerült a legjobbra ez az azonosító sem, ugyanis könnyűszerrel fel lehet oldani a képernyőzárat egy fotó segítségével.

A videón a tesztalany elé egy másik mobilt helyeznek, melyen egy közeli fotó látható a “tulajdonos” arcáról, a Galaxy S8 ezt villámgyorsan be is azonosítja és már fel is oldja az zárat. Arról ugyan lehet közben hallani, hogy még egy befejezetlen vagy demo szoftverrel rendelkező Galaxy S8 látható a videón, de kétlem, hogy nagy változásokon esett volna át azóta.

Azért reméljük a legjobbakat, hogy csak sikerült kijavítani azóta ezt a hatalmas nagy hibát, de mindenesetre érdekes ezt látni. Heteken belül mondhatjuk, hogy minden kiderül az újdonságokról, ugyanis a teszterek szó szerint apró darabokra fogják szedni őket.

MEGOSZTÁS