Akkumulátor teszten járt a Galaxy S8 +

Mint minden mobil, a Galaxy S8 + sem ússza meg a tesztereket és így az elején még megjelenés előtt kaptunk is egy akkumulátor tesztet a készülékről. Ez legalább hasznos a hajlítgatós-felgyújtós tesztekkel ellentétben, ugyanis itt legalább megtudhatjuk milyen üzemidővel rendelkezik a készülék, illetve a teljes töltési idővel is megismerkedhetünk.

Az elején érdemes megjegyezni, hogy az Exynos 8895 rendszerchippel rendelkező S8+ 200 nites fényerővel 1080 x 2220 pixelfelbontás mellett lett tesztelve a PhoneArena által.

üzemidő

Mint az látható a 6,2 hüvelykes megjelenítővel rendelkező Galaxy S8 + mindössze 3500 mAh teleppel rendelkező akkumulátora igen jól teljesített a teszt során, egyedül a rivális iPhone 7 Plus előzte meg üzemidőben a mobilt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az iPhone 7 Plus 5,5 hüvelykes megjelenítője Full HD felbontású, de mellette kell szóljon azért az is, hogy 2900 mAh akkumulátorral rendelkezik. A harmadik a Galaxy S7 edge lett a maga 3600 mAh akkujával és 5,5 hüvelykes megjelenítőjével, itt viszont érdemes megjegyezni, hogy ugyan az S8+ felbontása Full HD+ pixelsűrűségűre lett beállítva, de az S7 edge felbontásáról nem esett szó, vagyis az lehet, hogy UHD felbontásban érte el ezeket az eredményeket, ez esetben pedig akár több üzemidőre is számíthatunk.

0rol100toltes

A következő a töltési idő tesztje, mint az a diagramon is látható a Galaxy S8+ és S7 edge azonos időben, vagyis 99 perc alatt tölthetők 0-ról 100%-ra. Mindkét készülék támogatja a gyorstöltést, viszont a töltési csatlakozó terén még vannak változások, ugyanis az S7 edge még a hagyományos micro USB csatlakozót használja, az S8+ pedig már C típusú USB-t kapott. Talán az iPhone 7 Plus itt mondhatni eléggé a mezőny végén maradt, a kimagasló üzemidő itt azért visszarúg egy picit a 197 perces, szinte dupla időtartamú töltéssel.

Érdemes megjegyezni, hogy a OnePlus 3T 3400 mAh-val rendelkező akkumulátora 85 perc alatt produkálta a 100%-os feltöltést, tőle pedig az LG V20 3200 mAh-val rendelkező akkuja 1 perccel maradt le.

Mindenesetre érdemes még várni a megjelenés utáni tesztek eredményeire is, talán akkor többet is megtudhatunk az üzemidővel illetve más eredményekkel kapcsolatban.

MEGOSZTÁS