Az összecsukható telefon lesz a Samsung ütőkártyája

A napokban nyilatkozott a Samsung Display főmérnöke Kim Tea-Woong az összecsukható kijelzős készülékekkel kapcsolatban. Melynek során elmondta, hogy egyenlőre úgy tűnik, hogy jól fognak fogyni a keret nélküli kijelzővel rendelkező mobilok, illetve még ezen a terén is tapasztalhatunk még egyéb fejlesztéseket. Mivel a Samsung csak most kezdte meg az ilyen telefonok forgalmazását ezért ő úgy látja, hogy nem kell előre rohanni a technológia terén ezért még pár évet várnunk kell az első ilyen telefonra, melynek kereskedelmi bevezetését egyenlőre 2019-ben tervezik.

A nyilatkozatot annak köszönhetjük, hogy a hetekben felröppent egy olyan pletyka miszerint szeptemberben fogják bemutatni a Galaxy X széria első tagját. Erről az eddig ismeretlen termékcsaládról egyenlőre úgy tudni, hogy itt fognak majd helyet kapni a hajtogatható kijelzővel rendelkező telefonok, persze erről még hivatalos megerősítést egyenlőre nem igazán tettek közzé.
Kim ugyan megerősítette, hogy dolgoznak már ezen a technológián, de megjelenítő még nem teljesen kész, ugyanis apróbb javításokat kell még végrehajtani rajta, ezért is nem szeretnék elsietni a dolgot. Viszont amit nem árt tudni, ami szintén az ő szájából hangzott el, hogy ha 2019-ben meg is érkezik az első ilyen készülék akkor is csak egy helyen lehet majd elhajlítani/összecsukni. A két oldalon összecsukható kijelző kifejlesztése még több időt vesz majd igénybe.

Az elmondottakat több koreai elemző is megerősítette, ugyanis szerintük sem kell elsietni a technológia megjelenését, mivel a perem nélküli OLED kijelzők piaca csak most kezd fellendülni. Egyikük elmondása alapján: Ha a kereslet a keret nélküli készülékek irányába csökkentő tendenciát mutat, a Samsung be fogja mutatni a hajtogatható kijelzővel rendelkező mobilt ami a vállalat ütőkártyája lehet a jövőben.

Úgy tűnik ez a pletyka is tisztázódni látszik, tehát ezek után biztosra vehetjük, hogy idén már nem kapunk hajlítható megjelenítővel rendelkező mobilt, azért nem kell szomorkodni a keret nélküli technológia terén is várhatunk még fejlesztéseket. Talán jövőre már egy szinte 100%-os képernyő/test arányú zászlóshajót kaphatunk, csak vigyázzunk, hogy el ne ejtsük. 🙂

 

MEGOSZTÁS