Így készíthetsz Galaxy S8 mobiloddal képernyőfotót!

A Galaxy S8 és S8 + modellek bemutatóját követően biztosan sokakban felmerült a kérdés, hogy: szépek meg jók lettek a telefonok, de hogyan lehet velük képernyőfotót csinálni? Természetesen erre is van megoldás, a Samsung nem hagyta ki ezt a sokszor hasznos funkciót sem az újdonságokból.

Ugye általában a Home gomb és a képernyőt lezáró gomb segítségével tudunk screenshot-ot készíteni a legtöbb Samsung készüléknél. Mivel most azonban nem rendelkezik fizikai Home gombbal a mobil így ezért egy apróbb trükköt vetett be a gyártó a képernyőfotók készítéséhez.

Ez pedig a következő: a képernyőt lezáró vagy más néven bekapcsoló gomb maradt ugyan úgy, vagyis erre továbbra is szükségünk lesz, csak mellé a hangerő szabályzó gombok közül a “hangerő le” gombot kell benyomnunk.

s8-screenshot-2

Ezt követően azonnal el is készíti a képet a telefon és 3 lehetőséget fel is kínál melyet az elkészített képpel kezdhetünk. Az éppen kellő részt levághatjuk például, megoszthatjuk, vagy írhatunk rá. Ezen kívül van még egy beállítás amivel szintén screenshot-ot készíthetünk, ezt a beállításokon belül engedélyezni kell, ismerős lehet az előző modell “felvétel tenyérhúzással” funkciójához, csak ezúttal balról jobbra kell elvégezni a mozdulatot. Erről lentebb láthattok egy videót.