Ezúttal sem fogunk csalódni a OnePlus csúcsmobiljában

A tavaly nyáron bemutatott OnePlus 3 talán mondhatni kategóriájában az egyik legjobb választás volt ár/érék arány tekintetében. Az akkoriban 6 GB rendszermemóriával érkező készülék után igen nagy volt a kereslet a kínai piacon, illetve hazánkban is egész népszerű volt. Talán a hazai áraknak köszönhetően nem sikerült több felhasználót meghódítania a mobilnak. Pár hónap elteltével jött is a folytatás a OnePlus 3T, amit erősebb processzorral és akkumulátorral dobott piacra a gyártó.

Most pedig felreppentek az első pletykák az idei évre szánt OnePlus zászlóshajóval kapcsolatban. Az egyik kínai hatóságnál tűnt fel elsőként a OnePlus A5000 típusszámú mobil ami a számok alapján biztos, hogy a cég egyik csúcsmobilja lesz. Mivel a OnePlus 3 A3000 típusszámmal, a 3T pedig A3010-el érkezett, így azt feltételezhetjük, hogy több gyártóhoz hasonlóan itt is kimarad egy szám, vagyis hamarosan egy OnePlus 5-öt tarthatunk majd a kezünkben.

Igazából nem is az elnevezés a lényeg, hanem az, hogy milyen hardverekkel érkezik a modell. Elsőként kezdjük a rendszermemóriával, amiből akár 8 GB is juthat a motorháztető alá, de 6 GB-ről is hallani, valószínűleg a kínai piacra fog érkezni a nagyobb memóriával rendelkező modell. A megjelenítő 5,5 hüvelykes QHD felbontású panel, mely mellett a Qualcomm legújabb Snapdragon 835 lapkája lesz megtalálható. A készüléket egy 3000 mAh teleppel rendelkező akkumulátor látja el energiával és akár 256 GB tárolási lehetőségünk is lehet.
A mobil hátlapján lévő kamera 23 megapixeles lesz és mindez egy 7 mm vastag házban kap majd helyet.

Az árazásról és a megjelenésről egyenlőre még semmilyen információ nem szivárgott ki, heteken belül biztosan hallunk még az újdonságról.

MEGOSZTÁS