Lencsevégen a dupla kamerás Galaxy S8

Még jó pár hónappal ezelőtt lehetett elsőként azt a pletykát hallani, hogy a Samsung S szériájának következő tagjai közül az egyik mobil dupla hátlapi kamerával fog érkezni.
Ugye azóta már el is teltek ezek a hónapok és megtudhattuk, hogy nem kapott a hátlapra dupla lencsét egyik modell sem.

A bemutatót követően is hallatott magáról a dupla kamerával felszerelt S8 és már akkor is láthattunk róla képeket, de azok elég rossz minőségűek voltak, illetve inkább csak a hátlap volt látható.
Most viszont kettő újabb fotó érkezett erről a változatról, amik talán az eddigi legjobb minőségűek. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy dizájnban teljesen hasonlít a már megjelent Galaxy S8-ra. A megjelenítőt nézve, fel sem tűnik a különbség a kettő között, még hangerőszabályzó gombok alatt elhelyezkedő Bixby személyi asszisztens gombja is jól látható.

Viszont ha megfordítjuk a készüléket akkor már teljesen más látvány tárul elénk, rögtön szembetűnik, hogy ezúttal már két lencse néz vissza ránk a készülék hátlapjáról, mely kialakítása alapján elég kezdetelegesen néz ki, ez alatt kapott helyet a LED villanó és a pulzusmérő. Feltűnhet továbbá, hogy hiányzik az ujjlenyomat olvasó a készülékről.
Mivel a Samsung-nál valószínűleg inkább arra koncentráltak, hogy a megjelenítő minél nagyobb arányban kapjon helyet a mobil elején ezért szóba sem jöhetett az, hogy az előlapon kapjon helyet az ujjlenyomat olvasó egy fizikai home gomb keretein belül. A megjelenítőbe épített biometrikus érzékelőt pedig még úgy tűnik, hogy nem sikerült tökéletesre fejleszteni, így a hivatalos változatnál végül a hátlapon kötött ki az ujjlenyomat olvasó. Ami meg kell jegyezni nem a mobil legszebb része, de képzeljük csak el azt, hogy a két kamera mellett milyen lett volna az összkép.

Azt még mindig nem tudjuk, hogy a Samsung mért dobta ezt a tervet, de aggodalomra semmi ok, ugyanis az eddigi tesztek alapján így is veri képminőségben az S8 a dupla kamerával rendelkező mobilokat.

 

MEGOSZTÁS