Elképzelhető, hogy csak szeptemberben ismerhetjük meg a Note 8-at

Jött egy infó, miszerint a Samsung Display megkezdte a 7. generációs OLED panelek legyártását. Piacra érkezésük pedig a következő év második felében lesz esedékes, tehát nagy eséllyel majd csak a Note 9 mobilokban találkozhatunk velük.

A 4K felbontás mellett 800ppi-vel azaz pixel sűrűséggel számolhatunk. Bár szabad szemmel nehéz lesz mindezt észrevenni, inkább a televíziók esetében jöhet ez jól, de a VR szempontjából mindenképp hasznos lehet. Fontos kiemelni, hogy az új panelek légyegesen kevesebb energiát fogyasztanak majd mint a most használatban lévő társaik. A legfrissebb pletykák szerint már a Note 8 is UHD megjelenítőt kaphat, viszont annak pixelsűrűsége “csak” 770ppi. Halandó ember nem sok különbséget vehet majd észre a kettő között, talán az egyetlen “kézzel fogható” dolog, a valamivel hosszabb üzemidő lesz.

Úgy hírlik azonban, hogy a Note 8 később mutatkozhat be a vártnál. Az elmúlt két évben még a nyár végén érkezett a vérfrissítés, megelőzve a minden év szeptemberében debütáló Apple készülékeket. Az előbb említett döntés oka, a meghosszabbított tesztidőszak. Nagy égés lenne ha az elődhöz hasonlóan ezek az eszközök is lángra kapnának és ki kellene őket vonni a forgalomból. Akkor már tényleg lehetne temetni a szériát. Ezért akárcsak a Galaxy S8 mobilok esetében, itt is kis csúszásra kell számolnunk. Egyes hírek szerint, mint a Note 2, Note 3 és Note 4 esetében anno, idén is az IFA kiállításon ismerkedhetünk meg az újdonsággal. A Snapdragon 835-el, monopóliumából adódóan, még megálljt tudott parancsolni a Samsung egyes cégeknek. Viszont az Apple esetében ezt már nem tudják eljátszani, mivel az IFA általában a Keynote előtt van, kiváló időpont lenne a Note 8 bemutatására és még mindig az új iPhone készülékek előtt érkezne a dél-koreai cég üdvöskéje.

IFA-2017

MEGOSZTÁS