Megérkezett a Huawei Y3 2017

A tavalyi költségbarát Huawei Y3 II megkapta idei évre szánt folytatását, a csendben megérkezett újdonság pedig a Huawei Y3 2017 nevet kapta. A belépő szintű okostelefon több színben lesz elérhető, tehát hamarosan, kék, szürke, arany, rózsaszín és fehér variánsokban vásárolhatjuk meg a készüléket.

A hardveres felépítés terén valóban belépő szintre kell, számítanunk, de két változatban, ezek között az egyik legfontosabb különbség a processzort érinti, az egyik esetben egy 1,1 GHz órajelű MedaiaTek (MT6737M) processzorral felszerelt változatot kapunk. A másik szintén MediaTek processzorral érkezik (MT6580), viszont egy picit erősebbel, ugyanis ez már 1,3 GHz-en muzsikál majd.

Huawei-Y3-2017-1

A memória terén sem igazán számíthatunk nagy eleresztésre, mivel ebből mindkét változat csak 1 gigabájtot kapott, a tárolás pedig egy 8 gigabájtos bővíthető tárolón megy majd végbe. A mobil 5 hüvelykes FWVGA megjelenítővel rendelkezik, ez az egyszerűség kedvéért 854 x 480 pixelfelbontást jelent. A hátlapra 8 megapixeles (f/2.0) kamerát kapunk LED villanóval, az előlapon pedig egy 2 megapixeles modul helyezkedik majd el. Android 6.0 rendszerrel érkezik majd az újdonság, az energiaellátásról pedig egy 2200 mAh akkumulátor gondoskodik.

Egyenlőre a hazai premier időpontját még nem tudni, az árazás terén is a helyi adóknak köszönhetően magasabbra kell számítanunk mint a külföldi, ez ugyanis átszámítva kb. 17 ezer forintnak felel meg, ennyiért pedig biztosan nem juthatunk majd hozzá.

MEGOSZTÁS