Belsős képek kerültek ki az érkezőben lévő iPhone mobilokról

Szerintem már mindenki tisztában van vele, hogy idén három darab Apple okostelefon bemutatására számíthatunk. Jön az iPhone 7s és a 7s Plus, továbbá az első iPhone, tíz éves debütálásának alkalmából készült jubileumi darab, ami iPhone 8 vagy iPhone X néven kerülhet be a köztudatba.

Az ellátási lánc egyik tagjától kiszivárgott pár kép, rajta állítólagosan cnc esztergagép által készített fém hátlapjaikat láthatjuk az érkező készülékeknek. Már korábban is lehetett róla hallani, hogy a dupla kamerák az eddigi vízszintes elhelyezkedés helyet, ezúttal függőlegesen lesznek fellelhetőek a hátlapon, legalábbis az iPhone X esetében. Továbbra is a Plus lesz a család legnagyobb tagja, nála úgy néz ki nem lesz módosítva a modulok helyzete.

Ettől függetlenül az iPhone X nagyobb, 5,8 hüvelykes kijelzőt kap, köszönhetően az OLED panelnek és a káva nélküli kialakításnak. Méretben viszont, a másik két testvére között lesz. Az iPhone 7s mint már megszokhattuk 4,7 hüvelykes, míg a 7s Plus 5,5 hüvelyes képernyőt kaphat. Az utóbbi két mobil hasonló felépítéssel érkezik, mint a jelenlegi zászlóshajók, viszont hardveresen több fejlesztésre is lehet számítani.

Ezzel szemben – legalábbis a pletykák szerint – az iPhone X több olyan funkcióval is rendelkezik majd, ami elsőként mutatkozik be a concertinói cég palettáján. Ilyen lesz például a vezeték nélküli töltés, retina szkenner, 3D arcfelismerő kamera vagy éppen a kijelző alá bujtatott ujjlenyomat olvasó. Úgy hírlik viszont, hogy az utóbbi eszközt valamivel később, talán október-november tájékán ismerhetjük majd meg.