Első fotón a Samsung Galaxy S8 Active

Mint az várható volt a magáról már többször hallatott Galaxy S8 Active sem úszta meg, hogy még a megjelenés előtt kép szivárogjon ki róla. Az egyenlőre nem hivatalos forrásból származó fotón az állítólagos S8 Active mobil látható, tehát a Samsung jelenlegi zászlóshajójának strapabíróbb változata.

Mint azt már tudjuk pár éve a Samsung folyamatosan adja ki a zászlóshajók erősebb, katonai szabvánnyal ellátott példányait, melyek sajnálatos módon hazánkban hivatalosan nem megvásárolhatóak. Hiú remény talán, hogy az érkezőben lévő S8 Active kivétel lesz ez alól, ugyanis az idei zászlóshajók a Galaxy S8 és S8 + készülékek mellé ezúttal nem kaptunk olyan változatot ami nem edge megjelenőtővel rendelkezik. Ugyan ez utóbbi és az Infinity Display együttese fantasztikus megjelenést biztosít a modelleknek, de sokaknak nem igazán jönnek be a lekerekített szélek. A Galaxy S8 Active esetében viszont ez máshogy van.

Mint az jól látható az S8 Active nem rendelkezik edge kijelzővel, de ennek ellenére mégis megtartotta szerény módon a Galaxy S8 dizájnját, ez által pedig fizikai home gombot sem kapunk. A szemből készített fotón jobb oldalt látható a bekapcsoló gomb, bal oldalt pedig a hangerő szabályzó billentyűk, illetve a Galaxy S8-nál megismert Bixby gyorsbillentyű. A mobil egyébként SM-G892A típusszámon érkezik és azt pletykálják, hogy támogatni fogja a vezeték nélküli töltés funkciót is. A hardveres felépítés terén az S8 modellek specifikációira számítsunk, egyenlőre a megjelenítő pontos méretét nem tudni, de valószínűleg nem 6,2 hüvelykes lesz. Az árazás és a megjelenés is kérdéses még, ez utóbbira egyébként remélhetőleg még nyáron számíthatunk.