Friss fotókon a Nokia 9 prototípusa

Egyre nagyobb érdeklődés övezi a HMD Global által feltámasztott Nokia készülékeket. A Nokia 6 után a “hamvaiból” feltámadt 3310 (2017) van jelenleg porondon, de mint azt már tudjuk a cég már beígért több nekünk több készüléket is.

Ilyen a talán mindenki által legjobban várt csúcsmodell is, ami eddig Nokia 9 néven került köztudatba, melyről egy kiszivárogtató forrás jóvoltából láthatunk most pár fotót. Sajnos a készüléket körülvevő műanyag burkolatnak köszönhetően ami a dizájnt hivatott megőrizni, nem láthatjuk minden szemszögből az eszközt, de újabb információkkal így is gazdagabbak lettünk.

Mint látható, a hátlapra valóban dupla kamerát fogunk kapni, ami az eddigiek alapján kettő 13 megapixeles modulból fog állni. Ezek alatt kap helyet a lézeres autófókusz és a LED villanó. A mobil tetején úgy tűnik a mostanában elterjedt szokástól eltérően lesz 3,5 mm jack csatlakozó, de erről egyébként sem lehetett azt hallani, hogy ezt a HMD kihagyná az újdonságból. Végül pedig alul láthatjuk a C típusú USB csatlakozót, valamint az ez mellett elhelyezkedő két hangszórót.

A készülék elejéről is érkezett két fotó, ezek közül az egyiken éppen a modell kamerái láthatóak használat közben, a képernyő alsó felében az előlapi kamera, felül pedig a hátlapon lévő modulok képe látható, tehát ezek alapján majd a közeljövőben így is készíthetünk fotókat. A másik képen a fizikai home gombot és a tőle balra elhelyezkedő visszalépő gyorsbillentyűt, majd jobbra az alkalmazások tallózására szolgáló érintőt láthatjuk.

Végül, de nem utolsó sorban két kép ami a képernyőről készült, ezek szerint ez a készülék 64 gigabájtos tárolóval rendelkezik, a képernyőfelbontás pedig 1440 x 2560 pixel az 5,3 hüvelykes megjelenítőn. A memória esetében már hallhattuk, hogy 4 GB ROM-al fog érkezni a készülék, ez most szintén megerősítést nyert. Továbbá a rendszerchip a Qualcomm Snapdragon 835 -ös processzora lesz.

A fenti képen látható fiatalembernek köszönhetően pár fotót is kaptunk, amik állítólag ezzel a készülékkel készültek, ezek lentebb láthatóak:

Bár ezek a képek nem a lehető legnagyobb felbontásúak, azért láthatjuk, hogy egész szép fotók készítésére lesz majd képes a dupla hátlapi kamera. Egyenlőre a pontos megjelenés még mindig nem ismert, de 700-750 eurós árat pletykálnak az újdonság mellé, ezt persze azért még senki ne vegye biztosra, hogy valóban így lesz.