8 GB RAM-al rendelkező Nokia 9 modell tűnt fel

Már igen sokat hallottunk a HMD által feltámasztott Nokia 9 néven érkező zászlóshajóról. A hét elején még pár fotót is láthattunk a modellről, majd egy nappal később megmutatta erejét a GeekBench tesztjén is és a 8 GB RAM-al rendelkező Xiaomi Mi 6-ot majdnem 200 ponttal meg is előzte. Azt már tudjuk, hogy ugyan olyan, vagyis Snapdragon 835 rendszerchipet fog kapni a Nokia 9 is mint a Mi 6, tehát a két készülék ezen a téren nem különbözik ami ekkora teljesítménybeli eltérésre adna okot.

Mivel a készülékről kiszivárgott fotók szerint is az volt látható, hogy 4 GB RAM-ot kap a modell és korábbi pletykák is ezt hangoztatták, így teljes mértékben meg volt erről mindenki győződve. Most viszont úgy tűnik, hogy ez nem teljes mértékben van így.

A GeekBench adatbázisában tűnt fel az Unknown Heart nevű készülék melynek Processor ID-je alapján szinte biztos, hogy egy Snapdragon 835 CPU-val rendelkező Nokia 9 mobilról van szó. Egyetlen egy dolog van ami rögtön szembetűnhet, méghozzá az, hogy a mobil memóriája 4 gigabájt helyett 8 GB, ami duplája annak amiről eddig hallottunk. Azt nem tudni, hogy mégis miféle változatról van szó, valószínűleg a kínai piacon lévő nyomást szeretné majd ezzel enyhíteni a gyártó, mivel ott már a kisebb gyártók is több RAM-ot tesznek a mobiljaikban, hogy ezzel magukhoz csalogassák a vásárlókat.