Bemutatkozott a Huawei Nova 2 és Nova 2 Plus

A prémium középkategóriát célozza meg a Huawei a múlt héten bemutatott Nova termékcsalád második generációjával a Nova 2 és Nova 2 Plus modellekkel. A termékcsalád tavaly szeptemberében mutatkozott be, mellyel akkoriban a fiatalabb generációt kívánta megcélozni a gyártó. Úgy tűnik, hogy a számítások bejöttek ezen a téren, melynek köszönhetően most kaptunk két újabb kiváló Huawei készüléket, melyek csak néhány apróbb dologban térnek el egymástól.

A Nova 2 Plus 5,5 hüvelykes megjelenítőt és 3340 mAh akkumulátor kapott, az alap Nova pedig 5 hüvelykes képernyőmérettel és 2950 mAh teleppel rendelkezik. A 2.5D hajlított üveg borítású LTPS IPS LCD panelek mindkét eszköznél full HD felbontásúak, a hardverek pedig unibody fém házakban kaptak helyet. Eltérés találhatunk még továbbá a két modell tárhelykapacitása között, mivel a Nova esetében 64 gigabájtot, míg a Nova 2 Plus-nál már 128 GB-ot kapunk. A rendszermemória mindkét esetben 4 GB, az előző modellektől eltérően viszont már nem Snapdragon processzort kaptak a mobilok, hanem egy HiSilicon Kirin 659-et, ami 4 x 2,36 GHz órajelen működő Cortex-A53 és 4 x 1,7 GHz órajelű Cortex-A53 magokból álló octa-core rendszerchip. A grafikus teljesítményről pedig egy Mali-T830 MP2 grafikus gyorsító gondoskodik.

Vérfrissítésen esett át a modellek kamerája is és ez alatt nem csak egy frissebb modulra kell gondoljunk, hanem a hátlapra ezúttal már dupla kamerarendszer került, ennek fő egysége 12 megapixeles, ami f/1,8 optikával és 1,25 szenzorpixelekkel rendelkezik. A hátul lévő másik kamera egy eltérő gyújtótávolságú 8 megapixeles modul, az előlapon pedig egy igen erős 20 megapixeles egység kapott helyet.

A Nova 2 142.2 x 68.9 x 6.9 milliméteres fizikai adottságokkal és 143 gramm súllyal rendelkezik, a Nova 2 Plus súlya természetesen több, ami 169 grammot jelent, méretei alapján pedig 153.9 x 74.9 x 6.9 milliméter helyet kell majd szabadon hagynunk zsebünkben. Külön pozitívum, hogy itt is maradt a karcsú, 6,9 mm-es vastagság mint a kisebb Nova 2-nél. Kategóriájukhoz hűen egyik modellből sem maradt ki az ujjlenyomat olvasó, ami a hátlapon kapott helyet. A készülékek egyszerre kettő sim kártya kezelésére alkalmasak, mindkét kártyán aktiválható 4G-vel, melyek mellett tárhelyhiány esetén még egy micro SD kártyával tovább bővíthetünk.

A forgalmazás június 16-án Kínában kezdődik, majd az ezt követő hetekben már globálisan is elérhetővé válnak az eszközök, kék, fekete, zöld, rózsaszín és sárga színekben.