Felbukkant a Samsung weboldalán a Galaxy S8 Active

Egymás után jönnek a jó hírek a Samsung fanok részére, a tegnapi Galaxy S8+ dual sim után most az S8 Active is felbukkant a Samsung weboldalán.


Először a múlt hónap elején hallhattunk a Galaxy S8 Active-ról, melyet pár hét elteltével egy fotó is követett, ez után pedig a Geekbench adatbázisában is megmutatta tudását az érkezőben lévő mobil. Aki nem ismerné a szériát, annak dióhéjban annyit kell tudni, hogy négy éve folyamatosan megjelennek a Samsung csúcskategóriás készülékeinek még strapabíróbb változatai, melyek fokozott ütésállósággal rendelkeznek és ez emellett még a víz alatt is tovább és jobban bírják a megpróbáltatásokat.

Ugyan ott azért még előrendelhetővé nem vált a készülék, de a Samsung weboldalán már feltüntették, mely applikációk milyen verziószámával fog érkezni az újdonság, ez pedig igazán jó hírnek számít mivel ebből arra lehet következtetni, hogy még közelebb van a mobil megjelenése.

Azt már tudjuk, hogy ezúttal el kell köszönnünk a lekerekített szélekkel rendelkező kijelzőtől, a strapabíróság érdekében, de ez talán nem is jelenthet akkora problémát. A hardveres felépítés terén a Galaxy S8-hoz hasonló specifikációkra kell számítsunk, tehát továbbra is 4 GB RAM és valószínűleg Snapdragon 835, de egy Exynos 8895 lapka sem zárható ki a számítások elvégzésére. A MIL-STD-810G szabvány miatt kicsit vaskosabb testtel érkezik majd az S8 Active, de ettől függetlenül a megjelenítő 5,8 hüvelyknél valószínűleg nem lesz nagyobb. Az akkumulátor során viszont nincs kizárva az, hogy erősebb lesz, legalábbis az előző évek tapasztalatai ezt mutatják.

A megjelenésről egyenlőre még semmit nem tudni, de ezek alapján nagy az esély a következő hónapban való debütálásra.