Újabb engedély tudhat magáénak a Galaxy S8 strapabíró változata

Az eddig kiszivárgott információk alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Galaxy S8 és S8 Plus mellett idén sem marad el az Active széria következő tagja sem.


A készülék már több alkalommal megmutatkozott, elsőként csak pletyka szinten lehetett róla hallani még májusban mikor a Netflix kompatibilis eszközeinek listáján, de három héttel később már egy fotó is napvilágot látott róla, majd megjárta a Geekbench tesztjén és Samsung honlapján is felbukkant. A hardveres felépítés terén ugyan arra kell számítanunk mint, ami a többi S8 készülékben található, tehát 4 GB RAM és Snapdragon 835 rendszerchip, nagy valószínűséggel a korábbi Active modellekhez hasonlóan, csak külföldön lesz megvásárolható. A kamerák is maradnak a megszokottak, vagy is 12 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi modul. A kiegészülő katonai szabványnak köszönhetően még strapabíróbb felépítésre számíthatunk, ez pedig azt jelenit, hogy jóval tovább bírja majd a víz alatt és egy leejtést követően sem kell tartanunk attól, hogy összetörik.

A készülék közben sikeresen járja a megjelenéshez szükséges rögös utat, melynek során a napokban az FCC engedélyt is sikerült beszereznie, ez pedig már mondhatni szinte célegyenesbe ért. Ezt követően bukkant fel egy rajz a telefonról, ami ugyan ha nem is egy jó minőségű kép, de azért egy picit árulkodik a dizájnról. A vaskosabb testnek köszönhetően még a Galaxy S8 Plus-nál is nagyobb telepet kaphat a mobil, mérete pedig az alap S8-hoz lesz hasonló. A megjelenés dátuma egyenlőre még kérdéses, de remélhetőleg az elkövetkezendő két hónapban várható.