Egyre nagyobbak a gondok az új iPhone körül

Általában mint minden cég, az Apple is egyes feladatokat beszállítókkal végeztet el. A világon talán Ázsiában a legolcsóbb a munkaerő, így nem meglepő, hogy az amerikai cég mobiljai nagy részben vagy már szinte teljesen itt készülnek.


A flexibilis áramköröket jelenleg három cég készíti az Apple-nek. Közülük az egyiknek most elege lett. Állítólag, túlságosan nehéz a szóban forgó panelek legyártása, kicsi az árrés és lehetetlen kielégíteni az Apple minőségi elvárásait. Innentől a másik kettő gyártónak (Interflex és Youngpoong Electronics) kell áthidalni a problémát, ami legfőképp a sürgető határidő, mivel már a sarkon van az új iPhone-ok érkezése.

A képen az Apple egyik beszállítójának üzeme

Azért Cupertino-ban is érzik, nagy a baj, ennek hatására az Apple gépeket vett, amit bérbe adnak a beszállítóknak. Korábban már írtunk róla, egyre több a gond, legutóbb például kiderült, hogy nem tud egyik cég sem annyi OLED panelt előállítani, ebben az évben, amennyire az Apple-nek szüksége van.Legrosszabb esetben, el kell napolni a szeptemberi bemutatót, de ennek a felső vezetés és a befektetők sem örülnének.