Európába jön a Honor 9 Premium

Úgy tűnik a Huawei nem bízza a véletlenre a Honor 9 értékesítését, ebből adódóan hamarosan újabb modellt tesznek elérhetővé az öreg kontinensen.


Igen jól fogynak a Huawei Honor 9 okostelefonok, az első hónap eladási mutatói még magát a gyártót is meglepték, valamint a napokban egy újabb szolgáltatást is indítottak, amivel kényelmesebbé szeretnék tenni a ügyfeleik életét. A készülék bő egy hónapja mutatkozott be hivatalosan az ázsiai régióban, majd ezt a hónap végi európai bemutató követte. Mint azt már tudjuk az eszköz 5,15 hüvelykes Full HD felbontású LTPS IPS LCD megjelenítővel rendelkezik mely mögött egy nyolcmagos HiSilicon Kirin 960 lapka és 4 GB rendszermemória kapott helyet. A kamerák terén sem lehet okunk a panaszra, mivel a hátlapon két modul is helyet kapott ezek pedig 20/12 megapixelesek, az előlapon pedig 8 MP szelfi kamera található.

Már korábban lehetett hallani, hogy érkezik majd egy erősebb változat is a telefonból, ez pedig azt jelenti, hogy 6 GB rendszermemória és a 64 gigabájtos belső tároló duplája, tehát 128 GB áll majd rendelkezésünkre. Egy külföldi kereskedő honlapján bukkant fel elsőként a Honor 9 Premium, ami már a fentebb leírt módosításokat hordozza magában. Ugyan a gyártótól még hivatalos közleményt nem kaptunk, de az érkezésre a jövő hónap végén, augusztus 28-án lehet majd számítani. Elsőként az Olaszoknál, majd később más országokban is. Az ár is elég baráti, csúcsmobilhoz képest, mivel csak 50 euróval kerül majd többe mint az alap változat.