Teszten járt a jövő hónapban érkező Xperia XZ1

Már nem sok titkolnivaló maradt az augusztus végén érkező egyik Sony készülékkel kapcsolatban.


Mint azt már tudjuk, a nyár utolsó napján a Japán cég 3 mobiltelefont fog bemutatni. Ezek közül az egyik a Sony Xperia XZ1 lesz, melynek Compact változata már megmutatta az Antutu tesztjén a foga fehérjét. Az XZ1-ről is röppentek fel pletykák, egy időben még arról is lehetett hallani, hogy talán saját rendszerchippel próbálkozik majd a gyártó, de a látottakból úgy tűnik, hogy másképp hozta a sors. Pár napja a Geekbench tesztjén járt a Sony G8341 típusszámú telefonja, ami az elsődleges információk szerint az XZ1 lehet és a gyári CPU-val ellentétben a már jól ismert Snapdragon 835 processzorral volt felszerelve.

Az alkalmazás más egyébről is lerántotta a leplet, mivel kiderült, hogy 4 GB rendszermemóriát kapott a mobil és Android 7.1.1 rendszer futtatott a teszt során. Ugyan a megjelenítőről továbbra sem tudhattunk meg biztosat, de a szóbeszéd szerint 5,2 hüvelykes Full HD felbontású panelt kap a modell. Az elért pontszám alapján mondhatjuk, hogy a Snapdragon 835 hozta a tőle elvártakat, mivel az egymagos teszten 1909 pontot ért el, a többmagos megmérettetés alakalmával pedig 6459 pontot siekerüt összeszednie.

Az árazás egyenlőre még kérdéses mint ahogy az is, hogy mikortól tudjuk majd megvásárolni a többi újdonsággal együtt, de egy bő hónap múlva minden kiderül.