Bemutatkozott a Galaxy S8 Active!

Hivatalosan is bejelentették a Galaxy S széria következő tagját, itt a strapabíró Galaxy S8 Active.


Már igen sokszor hallottunk a Galaxy S8 Actve-ról, az első alkalommal május elején pletykáltak róla, majd bő két héttel később egy képen is megmutatkozott a készülék. Hosszú hónapokat követően eljött hát a nap és tegnap bemutatkozott a strapatelefon, ami a hasonló kategóriájú modellekhez képes igazán szépnek mondható. Sajnos továbbra is az AT&T külföldi szolgáltató kínálatában lehet kapni elsőként, de azt a Samsung megerősítette, hogy a korábbiaktól eltérően, újabb piacokat nyitnak meg a mobil részére, tehát olyan helyen is hivatalosan beszerezhetjük majd ahol eddig nem lehetett hozzájutni. Erről viszont részletesebb információval nem szolgáltak, pedig biztosan lenne rá igény hazánkban is.

A 151,8 x 74,9 x 9,9 milliméteres fizikai adottságokkal rendelkező telefon súlya 208,1 gramm. A megjelenítő egy 5,8 hüvelykes 1440 x 2960 felbontású Super AMOLED panel, mely a többi S8 modellel ellentétben sík felületet kapott. Gorilla Glass 5 védi a környezetbéli hatásoktól a kijelzőt, a Mil-STD 810G szabványnak köszönhetően pedig 1,5 méteres vízmélységben 30 percig is bírja, valamint ugyanekkora távolságban jól bírja ha leejtjük. Továbbá az extrém hőmérsékletnek, légnyomásnak, pornak is ellenáll, valamint ütés és rázkódás elleni védelmet is kapott.

A hardveres felépítés terén nem igazán tapasztalhatóak változások, ez esetben is egy Snapdragon 835 lapka végzi majd a számításokat, mely mellett 4 GB rendszermemória és 64 GB bővíthető tároló kapott helyet. Az előlapról az íriszleolvasó termesztésen nem maradt le, mellette pedig egy 8 megapixeles kameramodul található. Továbbra is a hátlapon helyezkedik el az ujjlenyomat olvasó a 12 megapixeles f/1,7 rekeszértékű dualpixel autófókusszal és optikai képstabilizátorral ellátott kamera mellett.

Android 7.0 rendszerrel bonthatjuk ki a dobozból az S8 Active-ot és a 4000 mAh-s telepnek köszönhetően, 2 nap üzemidőt garantál a gyártó. Fontos megemlíteni, hogy az usb c csatlakozón kívül még vezeték nélküli is tölthetjük majd. A Galaxy S8 Active 850 dollárt kóstál, ez kb. 219 ezer forintnak felel meg. Jó hír, hogy a Bluetooth 5.1, USB 3.0 és az NFC mellett a B20-at is támogatja az eszköz, ez még talán egy európai megjelenésre is utalhat a későbbiek során.