Ismeretlen okokból kifolyólag késik az Android O

Nagyjából a augusztus közepére vártuk a zöld robotos rendszer legújabb verziójának ékezését, majd ezt követően még ebben a hónapban a Pixel mobilokra elérhetővé is vált volna az új Android.


Egyenlőre viszont nem hivatalos infók alapján késni fog az új rendszer, ismeretlen okok miatt. Feltehetően néhány hiba bújhat meg a döntés mögött, ha valóban így van, teljesen érthető a lépés. Inkább késsen egy kicsit, mint hibáktól hemzsegjen. Nehéz lenne megjósolni mikorra várhatjuk a 8.0-t, az is lehet, hogy október-novemberig elhúzódik a fejlesztés. A mobilgyártó cégek nem olyan nagy ütemben adják ki a készülékeikre a frissítéseket, ezért kizártnak tartom, hogy bárki is számon kérné a Google-t a csúszás miatt közülük. Persze a felhasználók biztosan fognak elégedetlenkedni, erre a keresőóriás majd közzétesz egy rövid nyilatkozatot, miszerint számukra az ügyfél a legfontosabb és nem szeretnének egy félkész rendszert kiadni kezeik közül.

Az infó egyébként az Android Police egyik szerkesztőjétől származik. Nem hivatalos a forrás, de valószínűleg van valóságalapja.