Különös biztonsági funkciót kap az LG V30

Az LG hamarosan érkező phabletjéről már nagyon sokat tudunk, gyakorlatilag a specifikációk teljes egészében kiszivárogtak, de azért szoftveresen tartogat nekünk meglepetéseket a gyártó.


Az biztos, hogy a kezelőfelület UX 6.0+ azonban tartalmaz pár extrát, amikkel az LG G6-nál nem találkoztunk. A V10 és V20-al ellentétben, nem található már másodlagos kijelző az eszközön. Cserébe kapunk egy lebegő sávot (Floating bar) innen több általunk gyakran használt funkció elérhető egy mozdulattal, természetesen szabadon testreszabható a felület. Ez a sáv félig látható, viszont ha szeretnénk, egy mozdulattal eltüntethetjük. Elérhető lesz Always On Display-t, amit többféleképpen is beállíthatunk. Érdekes biztonsági funkciónak ígérkezik a hangfelismerés, kapunk arcfelismerőt, ami lehetővé teszi a telefon feloldásár akkor is ha a kijelző ki van kapcsolva. Szintén hasonlóan fog működni a hangfelismerés is, itt a tulajdonos által generált kulcsszavak elmondása után tudjuk használni a mobilt.

Arról is jött információ, hogy a V30 többféle vibrációs kombinációval lesz beállítható, ez alatt nem tudom mit ért az LG, más gyártóknál már évek óta adott ez a lehetőség. A kijelző 6 hüvelykes 1440×2880 pixel felbontással rendelkezik, meghajtásáról pedig Snapdragon 835 és 6GB memória gondoskodik majd. A hátlapon kettő darab kamerát találunk, alatta az LG mobiloknál már megszokott helyen lévő ujjlenyomatolvasót. A készülék burkolata vízálló és az elődnél megismert multimédiás funkciókat is magában rejti. Az augusztus végére időzített bemutatón minden más kiderül, de szerintem az LG is sokat elárul az elkövetkezendő két hétben az újdonságról.