Hivatalosan bemutatkozott az Andorid 8.0 Oreo

Hónapokon át tartó teszteléseket követően, a Google a tegnapi napon végre bemutatta az Android következő verzióját, ami a már korábban is többször hallott Oreo nevet kapta.


Most fordul elő másodszor a zöld robotos rendszer történelmében, hogy egy konkrét márka a névadója az újdonságnak. Pár évvel ezelőtt a 4.4-es verziónál a keresőóriás a Nestlé-vel szövetkezett, így született meg a KitKat. Az Oreo is tartogat számos újítást, hosszú lenne mindet felsorolni, ezért csak a lényegesebbeket emeljük ki. Az elődökhöz képest sokkal gyorsabb, biztonságosabb és stabilabb lett az új verzió. Immár lesz kép a képben mód és az alkalmazások saját értesítési felületet kapnak, az autofill-nek köszönhetően bejelentkezési adataik automatikusan is kitöltődnek. A Google Play Protect jóvoltából nehezebb lesz fertőzött applikációt letölteni az áruházból. A háttérben futó alkalmazások energia használatát ismételten lekorlátozták, így az üzemidő növekedésére számíthatunk.

A Google azt is elárulta, hogy a Pixel eszközöket követően, még az év végéig az Essential, a General Mobile, a HMD Global, a Huawei, a HTC, a Kyocera, az LG, a Motorola, a Samsung, a Sharp és a Sony egyes készülékei Oreo-ra fognak frissülni, de pontos dátumokat nem hoztak nyilvánosságra. Nyilvánvalóan a csúcskategóriás okostelefonokról van szó.