Friss sajtófotókon a Sony új zászlóshajója

A Sony az IFA kiállításra tartogatja az idei évre tervezett csúcsmobilját, de mint ahogyan az lenni szokott, most sem maradt titokban semmi és kiszivárgott pár kiváló minőségű felvétel az újdonságról.


Az új Xperia XZ1 külsőben nem túlságosan fog különbözni az Xperia XZ Premium-tól, még mindig egy kamera van hátul és az előlapon is a szokásos kávákat látjuk, sajnos. Úgy tűnik nem nagyon erőltették meg magukat a cég mérnökei, a hanyatló eladások ellenére sem. Egyértelműen látszik, hogy a hátlap fémből készült, az NFC chip a LED vaku és az érzékelők mellett helyezkedik el. A hardveres összetevők már korábban kitudódtak, a lapkakészlet Snapdragon 835, ami mellé 4GB belső memória társul. Az 5,1 hüvelykes kijelző felbontása 1920 x 1080 pixel, vezérléséről Adreno 540 GPU gondoskodik.

A főkamera 19 megapixeles az előlapi egység pedig 13 megapixeles. A rendszer akár már Android Oreo is lehetne, ám a teszek során futottunk már bele ellentmondásokba, tehát a 7.1.1 sincs kizárva. Augusztus 31-én minden kiderül, reméljük tartogat valami nagy dobást a japán cég, hiszen ez édeskevés a konkurenciához képest.