Több ezer 32 bites app válhat elérhetetlenné iOS 11-en

Az újdonságok mellett negatívumokat is hoz magával az iOS legfrissebb verziója, a telepítést követően ugyanis nem támogatja a régebbi 32 bites alkalmazásokat.


Néhány héten belül megérkezik az iOS 11, amikor pedig ez megtörténik körülbelül 187.000 darab 32 bites alkalmazás válik elérhetetlenné azok számára akik lefrissítenek a legújabb OS-re. Ez azért rossz hír a felhasználóknak és a fejlesztőknek is. Tény, hogy ennek nagy része inkább régebbi játékokat tartalmaz, de azért előfordul köztük oktatási, szórakoztató és életmódbeli applikáció is. Idén már kaphattunk figyelmeztetést az Apple-től, mikor egy 32 bites alkalmazást megnyitva azt az üzenetet kaptuk, hogy: Ez az alkalmazás nem fog működni az iOS jövőbeni verzióival.

Azóta persze nem tudni, hogy ez hány felhasználót hatott meg és váltott. A 187.000 alkalmazás jelenleg nem számít soknak a most elérhető 2,4 millióból, amit az App Store-ból letölthetünk. Viszont ha visszaemlékezünk 2009-re akkor csak közel 100 ezer volt a Store polcain. A beállítások > általános > infó menüpontok alatt az alkalmazásoknál ellenőrizhetjük, hogy jelenleg van-e 32 bites app a készülékünkön. Aminek ott megjelenik a neve az azt jelenti, hogy hamarosan el kell búcsúznunk  tőle.

MEGOSZTÁS