Magasra tette a lécet az LG V30

A mai nap ígéretéhez híven az LG bemutatta a V széria legújabb darabja(it) a V30 és a V30 Plus. Sajnos eltérés csak belső tárhely tekintetében van a két eszköz között, a külső és a méretek is egyeznek.


Az újdonság már P-OLED panelt kapott, a 6 hüvelykes kijelző 82 százalékát foglalja el az előlapnak. A másodlagos megjelenítőt a Floating bar (lebegőablak) és az Always on Display kombinációja váltja fel. A kávák olyannyira minimálisak, hogy már a cég logója is hátul kapott helyet. A házat elől-hátul Gorilla Glass 5 üveg védi, a dizájn teljesen letisztult. A hátlapon található az ujjlenyomat-olvasó, felette pedig a már sokszor említett kettős kamerák, amikről elég sokáig beszéltek a bemutatón.

Az egyik modul f / 1.6 míg a másik f / 1.9 rekeszértékkel rendelkezik, van egy 16 megapixeles 71 fokos látószögű, optikai képstabilizátorral ellátott egység, amihez tartozik még lézeres és fázisérzékelős autófókusz is. Újdonságnak számít az üvegtestből készült frontlencse, így állítólag 4 százalékkal több a fényáteresztés, ez pedig nagy segítség az éjszakai fotók készítésekor. A másik modul szintén 16 megapixeles, sajnos nincs benne autófókusz, sem OIS, látószöge 120 fokos. 4K felbontásban maximum 30 fps sebességgel tudunk videót rögzíteni, a lassított felvétel mód pedig nyolc szoros lassítást is enged. Ehhez képest a szelfikamera gyengécskének tűnik, a maga 5 megapixelével, szoftveresen viszont tudunk módosítani egy picit a látószögön.Hardveres szempontból már nem ért bennünket meglepetés, a lapkakészlet Snapdragon 835, a belső memória 4GB, ami azért lehetett volna több is, hiszen a konkurencia is már legalább 6GB-al kooperál. A 64GB tárhellyel rendelkező eszköz az LG V30, míg a 128GB-os változat a V30 Plus megnevezést kapta, logikát nem érdemes benne keresni, egyébként microSD kártyával tudunk bővíteni. Az elődhöz hasonlóan ismét kiemelkedő audio képességekkel érkezett az újdonság, a Sabre ES9218P chip 32 bites, 394 kHz-es Quad digital-analóg átalakítóval rendelkezik. Egyébként nem maradt le a jack csatlakozó sem és már a dobozban B & O füleseket találunk majd.A V széria hírheedt strapabíróságáról is, ennek tükrében IP68  védelmet élvez és MIL-STD  szabványnak is megfelel. Az akkumulátor valami oknál fogva nem sikerült túl izmosra, 3300mAh, de legalább támogatja a gyors töltést és a vezeték nélküli töltést is.A kezelőfelület UX 6.0+ persze egyenlőre Android 7.1.2 alatt, az Oreo majd érkezik, egy frissítés formájában. Fekete, kék, rózsaszín és ezüst színekben tudjuk majd beszerezni a V30-at, nagyjából 200-250 ezer forint közötti árcédulára számíthatunk, a hazai megjelenés pontos dátumáról egyenlőre nincs információnk.