Már globálisan elérhető az Android Oreo!

A múlt héten hivatalosan is bejelentették az Android rendszer legújabb 8.0 verziószámú változatát, most pedig több eszközre is megérkezett a frissítés.


Nem kellett sok időnek eltelni ahhoz, hogy egyesek számára elérhetővé váljon az Android Oreo, a platform ugyanis, több Google eszközre letölthető, sőt egyes szolgáltatók, már az új rendszerrel árusítják a készülékeiket. Egyenlőre csak a Google Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus P6, Nexus 5X és Nexus Player modellekre érkezett meg az update, aminek letöltését követően már az Oreo előnyeit élvezhetjük. Információink alapján, világszerte letölthető az Oreo a fenti eszközökre, ha automatikusan nem dobja fel a rendszer a frissítést, akkor a beállítások menüponton keresztül próbálkozhatunk manuálisan.

Ha nem Google masinánk van, akkor még pár hónapig várnunk kell, egyes gyártók mint pl. a HTC, már megerősítette az Android 8.0 érkezését az U11-re és azt ígérik, hogy még ebben az évben letölthetjük. Egyenlőre nem hivatalos forrásból származó infók alapján az októberben bemutatkozó Huawei Mate 10 is Oreo-val fog érkezni, de az előtte debütáló Pixel termékcsalád második generációjáról sem feledkezzünk meg és az IFA is hozhat meglepetéseket.