Erős akkumulátorral érkeztek a CAT legújabb mobiljai

A Caterpillar is kihasználta az idén Berlinben megtartott IFA-t és két telefont is bemutattak a rendezvényen.


A cég által debütáló modellek hozták a CAT-tól elvártakat, mivel mindkettő a már jól megszokott ütés és vízállósággal rendelkezik. Ezúttal a korábbi S30 és S40 továbbfejlesztett változata érkezett, S31 és S41 néven. A belépő szintű S31 4,7 hüvelykes 720p felbontású TFT megjelenítővel rendelkezik, melyet Gorilla Glass 3 véd a környezeti hatásoktól. Ugyan nem Gorilla Galss 5, de még így is túlél egy 1,8 méteres magasságból való betonra esést és több mint fél óráig bírja 1,2 méteres vízmélységben. A telefon, só, por, pára, eső, rezgés, napsugárzás és ütésálló, így ki is érdemelte a MIL-STD-810G szabványt.

Mivel belépő szintű eszközről van szó, ezért a processzor terén nincs túlságosan elereszezve, ez pedig egy négymagos 1,3 GHz órajelű Snapdragon lapkát jelent. A rendszermemória 2 GB, a háttértár pedig 16 gigabájtos, amit maximum 64 GB-os sd kártyával tovább bővíthetünk. Az akkumulátor 4000 mAh és továbbra is micro usb csatlakozón kell töltenünk. A mobil előlapján 2 megapixeles kamera helyezkedik el, a hátlapra pedig egy 8 megapixeles modul került. A készülék októbertől lesz megvásárolható kb. 100 ezer forintos áron, gyárilag Nougat rendszerrel.

A CAT S41 már egy kicsit kicsit komolyabb az S31-hez képest, 5 hüvelykes Full HD felbontású TFT kijelzőt kapott, mely Gorilla Glass 5 védelemmel rendelkezik. Az árazás 150 ezer forint fölé csúszik, a fizikai hatásokat ugyan úgy bírja mint az S31. A processzor terén már 2,3 GHz-es octa-core chip áll rendelkezésünkre és a belső memória is 3 GB. Továbbá a tároló is alapból 32 gigabájtos, amit akár 256 GB-os sd kártyával is bővíthetünk. Az akkumulátor 5000 milliamperórás, 3G hálózaton keresztül 38 óra beszélgetést és 44 nap készenléti időt ígér a gyártó. A hátlapra egy 13 megapixeles lézeres autófókusszal rendelkező kamerát kaptunk, melyet a rossz fényviszonyok közötti fotózás során, LED vaku támogat. Az előlapon pedig 8 megapixeles modul helyezkedik el. Az értékesítés még az S31 előtt megkezdődik, mivel már ebben a hónapban beszerezhetjük az újdonságot, szintén Android 7.0 rendszerrel.