Készlethiány és kiemelkedően magas ár lesz jellemző az iPhone 8-ra

Ha minden igaz, akkor következő héten mutatja be az Apple a legújabb okostelefonjait, köztük a sokak által várt iPhone 8 vagy iPhone X-et is.


Bennfentes információk szerint, a tervezési folyamat már korábban befejeződött és augusztusban megkezdődött az alkatrészek szállítása a tömeggyártáshoz. Nagyjából novemberben számíthatunk az első bőséges szállítmányra, ahol halandó ember is hozzájuthat majd a jubileumi iPhone modellhez. Addig még van egy kis idő pénz gyűjteni, amire szükség is lesz, mivel a  pletykák szerint a legolcsóbb 64 GB háttértárral rendelkező eszköz kezdő ára kereken 1000 dollár lesz, ami átváltva körülbelül 260 ezer forint, persze ez az összeg Amerikában érvényes, nálunk nagyjából 300 ezer forint felett lesz áfával együtt.
Úgy hírlik a 128 GB-os variáns kimarad, a következő lépcsőfok a 256, majd a 512 GB háttértárral rendelkező modellek lesznek. Más források azt mondják, az OLED kijelzős iPhone szeptemberi indulását követően, rendkívül korlátozott mennyiségben kerül piacra. Bár ez nem újdonság, többször hallhattunk már erről pletyka szinten.Feltehetően a vastag árcédula ellenére is vinni fogják, mint a cukrot, az Apple és a komponenseket szállító cégek rengeteg pénzt fognak keresni. Az utóbbiak között ott a Samsung Display, ők az OLED panelekért felelősek, de nem szabad megfeledkezni az LG-ről sem, akik a dupla kamerákat és az iPhone 7s duó megjelenítőit szállítják.