A Galaxy S8 Active sem ússza meg panasz nélkül

Úgy tűnik az Active széria nem az egyik erőssége a Samsungnak, a tavalyi S7 Active-nak is akadtak problémái a vízállósággal, amit később maga a gyártó is elismert.


Már egy hónapja kapható a Samsung Galaxy S8 Active és a külföldi fórumokon igen sokan panaszkodnak a készülékre. A dél-koreai cég strapafonja nagyon jól látja el faladatát és a kijelző is ellenáll a fizikai hatásoknak csak egyetlen egy probléma van vele, méghozzá az, hogy könnyen karcolódik. Többen jelezték, hogy még a zsebükben tartva is apró hajszálkarcok keletkeznek a kijelzőn. Az S8 Active a Moto Z2 Force-hoz hasonlóan ShatterShield védelemmel rendelkezik, ez egy olyan technológia amivel durván mondva “laminálják” a megjelenítőt és ez által elnyeli az ütéseket és megakadályozza, hogy megrepedjen a kijelző.

Valószínűleg ennek a felületnek köszönhető az hogy a kijelző gyűjtögeti a karcokat. Egyenlőre még a Samsung nem kommentálta a történteket, de biztos, hogy hamarosan erre is sor kerül majd. A Samsung Galaxy S8 Actice augusztus 8-án mutatkozott be, a hardveres felépítés teljes mértékben megegyezik a széria többi tagjaival. Tehát 4 GB rendszermemória, 64 GB belső tároló és Snapdragon 835 rendszerchip található meg a készülékben. Az akkumulátor picit nagyobb, ez 4000 mAh-t jelent, a megjelenítő pedig 5,8 hüvelykes 1440 x 2960 felbontású Super AMOLED panel.