Már mindenki letöltheti az iOS 11-et!

Pár hónapos várokozást követően az Apple a tegnapi napon elérhetővé tette az iOS 11-et, a rendszer pedig több újdonságot és naprakész dizájnt is hozott magával.


Talán az első és egyeben az egyik legizgalmasabb újítás az ARKit lesz, ami mint azt nevéből is kiderül az AR technológiát lesz hivatott erősíteni. Ez a technológia még nagyon gyerekcipőben jár, de kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő.

Természetesen Siri is átesett pár apróbb újításon, ez által pedig a beszéde még emberibb lett és pár új funkcióval is gazdagodott. Az iOS 11-ben egy újfajta tömörítési eljárásnak köszönhetően fényképeink körülbelül fele annyi helyet fognak foglalni mint az előző rendszernél, továbbá jó pár live fotó effekt is érkezett, ezeket is érdemes lesz majd megnézegetni.

Új dizájnt is hoz magával az OS, talán legjobban ez a Control Center-nél lesz megfigyelhető, de az új App Store-t is érdemes lesz megtekinteni. A beállítások menüpont is bővült, illetve akadt olyan, ami az eddig megszokottal ellentétben máshová került. A frissítés 1,89 GB helyet foglal és elég lassan jön lefelé, aki mielőbb szeretné kipróbálni az iOS 11-et annak picit várnia kell, az Apple szerverei úgy tűnik nagyon leterheltek.