Már tesztüzemben az Oreo Galaxy S8-ra

Várható volt, hogy a Galaxy S8 az elsők között lesz ami megkapja majd az Android 8 rendszert, most egy újabb megerősítés is érkezett ezzel kapcsolatban.


Egy múlt heti Geekbench adatlap már árulkodott egy Oreo platformot futtató Galaxy S8-ról, ez pedig erősen azt sugallja, hogy a vállalat már teszteli az új Androidot a készüléken. A legújabb jelentés szerint a dél-koreai gyáróriás hamarosan el fogja indítani a bétaprogramot melyet valószínűleg az eddigiek alapján csak a tesztereknek tesznek majd elérhetővé, de az is lehet, hogy a tavalyihoz hasonlóan az átlagos felhasználók egy szűk köre is kipróbálhatja. A teszt pontos startja még nem ismert, a Sammobile szúrta ki a G950FXXE1ZQI7 és G955FXXU1ZQI7 firmware kódokat, ami egyértelműen a Galaxy S8/S8 Plus-ra és az Oreo-ra utal.

A széria két legújabb tagja idén márciusban mutatkozott be és áprilisban vált elérhetővé. A két modell meggyőző megjelenése és erős hardveres felépítése miatt még jelenleg is igen népszerű a piacon. Mint azt már tudjuk a két készülék hozta is a Samsung által elvártakat. Szinte biztos, hogy a következő Oreo-ra frissülő Samsung mobil az augusztusban bemutatkozott Note 8 lesz, azt hogy melyikre mikor érkezik meg a végleges változat egyenlőre még nem tudni, mivel igen gyorsan haladunk az év vége felé, akár a következő esztendő elejére is számíthatunk.