Hivatalosan bemutatkozott a Google Pixel 2 és Pixel XL 2

Úgy tűnik a Google-nál sem tudtak titkot tartani és a ma debütált két okostelefon teljes egészében megegyezik a korábban látottakkal és hallottakkal.


Némi plusz információ, hogy a Goolge Store immár több más országban is elérhetővé válik, de sajnos mi továbbra is kimaradunk a szórásból. Így ha új generációs Pixel mobilt szeretnél, kénytelen leszel külföldön vagy szürkeimportos változatban beszerezni. Úgy látszik Evan Blass ezúttal is helytálló infókkal rendelkezett és külső szempontjából, az általa tegnap közzétett képeken szereplő készülékeket kaptuk.

A Pixel XL 2-t az LG készítette, meg is örökölte a V30 POLED kijelzőjét, 18:9-es képaránnyal, mérete 6 hüvelyk, felbontása 1.440 x 2.880 pixel. Alul és felül vastagabbak a kávák a két sztereó hangszórónak köszönhetően, a hátlapon pedig csak egy 12 megapixeles kamerát találunk. Az előlapi modul felbontása pedig 8 megapixel.

Az IP67-es védettségű burkolat alatt, Snapdragon 835 lapkakészlet és 4 GB belső memória van. Az alapmodell 64 GB tárhelyet kapott, de akinek ez kevés lenne, választhat 128 GB háttértárral rendelkező variánst is. Természetesen a rendszer Android 8, viszont az akkumulátor gyakorlatilag nem sokat változott, kapacitása 3520mAh.

A Pixel 2 örökölt néhány funkciót a HTC U11-től, ilyen például az oldalt nyomásérzékeny keret, aminek segítségével minimálisan vezérelhetjük a mobilt. Az 5 hüvelykes AMOLED panel full HD felbontást kapott, amit elég otromba keretek szegélyeznek.

A belső gyakorlatilag egyezik a nagytesóval, de az akkumulátor milliamperóraszámát egyenlőre homály fedi. Egyébként október 17-től lehet majd megvásárolni őket, 800 és 940 eurós kezdő áron, a nagyobb tárhelyért mindkét esetben 110 euróval kell többet fizetni.