A Galaxy S9 kapja meg elsőként a Qualcomm legújabb lapkáját

Ismét kizárólagos megegyezés született a Samsung és a Qualcomm között, ennek köszönhetően újra a dél-koreai cég csúcsmobiljai lesznek az elsők melyekbe a legújabb Snapdragon processzor kerülhet.


Ha visszaemlékezünk az év elejére, akkor ismerős lehet az forgatókönyv, hogy a Galaxy S8 bemutatója előtt, semmilyen más gyártó mobilja nem jelent meg Snapdragon 835 chippel. Ez nagymértékben köszönhető annak, hogy a Samsung még most is elég fölényesen uralja a piacot. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy sikerült megállapodniuk a lapkatervezővel erről. A többi gyártó mondhatni “hátrányba” került és kénytelenek voltak várni, vagy pedig egy másik rendszerchippel piacra dobni készülékeiket. Így tett például az LG is, aki a G6-ot Snapdragon 821 processzorral mutatta be annak idején.

A jelenlegi információk alapján ez jövőre sem lesz másképp, viszont már egy kicsit előnyösebb helyzetben lesz a többi cég, mivel a legfrissebb pletykák szerint, már az MWC-n be fogja mutatni a Samsung a Galaxy S9-et. A széria ezúttal is kettő telefonnal érkezik Galaxy S9 és Galaxy S9+ néven az ideihez hasonlóan. Ezen kívül egyenlőre még sokat nem tudni róluk, de a kávamentes dizájn biztosan megmarad. Az MWC 2018 február 26-án kezdődik és március 1-ig tart, ezen napok valamelyikén ismerkedhetünk meg a Samsung legújabb zászlóshajóival.