Első körben Európában kerül bevezetésre a Sailfish OS az Xperia X mobilokra

A Jolla és a Sony év elején bejelentett partnerségének eredményeképp, a mai naptól az Xperia X készülékekre elérhetővé vált a Sailfish OS.


Viszont elég sokat, konkrétan 49,90 eurót kell kiszurkolnunk érte, ráadásul egyenlőre még csak Norvégiában és Svájcban szerezhetjük be. Sailfish X néven kell keresnünk és jelenleg csak Windows felhasználók részére van bemutató videó a telepítési folyamathoz. A cég ígérete alapján a későbbiekben Linux-hoz es MacOS-hez is érkezik segédlet. Mint fent is írtam nálunk még nem lehet letölteni, de ha valakinek megadatna a lehetőség, nem árt óvatosnak lenni és az a minimum, hogy készítesz egy biztonsági mentést az adataidról.

A rendszer gesztusvezérlésre alapozott kezelőfelülettel rendelkezik és a telepítést követően sok funkciónak kell búcsút inteni, ilyen például a Bluetooth, barométer, lépésszámláló, ujjlenyomat olvasó vagy az FM rádió. Aki kedvet kapott hozzá és épp a fent említett két ország valamelyikében tartózkodik ezen a linken tudja beszerezni, kíváncsi vagyok mi sül majd ki belőle.