Több problémával is küzdenek az iPhone X tulajok

Ugyan az iPhone X bemutatójára még szeptemberben került sor, de a készülék hivatalosan csak nem rég vált elérhetővé. Az Apple nem igazán tudott a betervezett ütemben haladni a gyártással, erről lehetett hallani, de végül nem csúszott a megjelenés, az újdonság tulajdonosai pedig több hibát is tapasztaltak az elmúlt napokban.


Az iPhone X igazán csúcskategóriás készüléknek számít a piacon, erről pedig az ára is árulkodik. A hivatalos beszerzési ár 379.990 Ft, ezért az összegért pedig 64 GB tárhellyel rendelkező modellt kapunk. Több fórumon panaszkodtak az újdonsült tulajdonosok, hogy hidegben nem igazán érzékeli az érintést a kijelző. Az Apple is közzétett egy nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, melyben azt mondták, hogy az X érintő-képernyője 0 és 35 Celsius fok közötti hőmérsékleten tökéletes. Azonban erre többen megírták, hogy jóval 0 fok felett használták a modellt és ekkor sem volt minden zökkenőmentes.

Azonban ezzel még nem ért a véget az iPhone X-et érintő kellemetlen problémáknak sora. Olyan képek is felbukkantak a mobilról, ahol a képernyőben egy zöld csík látható. A felhasználók elmondják, hogy rövid használat után jelent meg náluk egy világos zöld vonal, ami még újraindítást követően sem tűnik el a kijelzőről. Az Apple pedig ezt az érintési problémát egy szoftverfrissítéssel kívánja majd megoldani.

Végül, mára az utolsó hiba ami a hangszórókat érinti. A Redditen szintén több felhasználó panaszkodott azzal kapcsolatban, hogy maximum hangerőre véve a készülék hangszórói igen zavaróan elkezdenek recsegni. Az iPhone 8-nak is voltak hasonló problémái, azt szoftveresen sikerült is kiküszöbölnie az Apple-nek. Természetesen a fenti problémák mindegyike nem tapasztalható minden készüléken, de így nem igazán indít valami jól a méregdrága okostelefon.