Megérkezett az Oreo a Nokia 8-ra

A Nokia csúcsmobilja augusztusban mutatkozott be, ezt követően megígérték a HDM Global fejesei, hogy az idén debütált összes okostelefonjuk megkapja az Oreo-t, első körben természetesen a Nokia 8 kezdte a sort.


A béta teszt már két héttel ezelőtt befejeződött, így sejthető volt, hogy nem kell sokat várnunk az Android 8-ra. Egyik XDA Developers fórumtag jelezte, a TA-1004 és TA-1012 modellszámú készülékek esetében már felugrott a frissítést jelző értesítés, méghozzá a finn és a legyen felhasználók számára.Arról még nincs infó, hogy hazánkban is felbukkant volna az új verzió. Az Oreo a Nokia 8 esetében, olyan újdonságokat hoz, mint a kép a képben funkció, automatikus jelszó kitöltés, Google Play Protect, gyorsabb rendszer felállás és a novemberi biztonsági frissítés. Mellékesen kicsit javítottak az autófókuszon is, viszont az ISO és a zársebesség manuálisan még mindig nem állható be.

Juho Sarvikas, a cég egyik vezetője Twitteren elárulta, hogy az elkövetkezendő két napban mindenki megkapja a frissítést viszont egyes szolgáltatók esetében akár pár hetet is igénybe vehet a dolog. Azt is elmondta, hogy a továbbiakban a Nokia 6 és a Nokia 5 lesz a soros.