Lesz egy lényeges különbség a Honor V10 és a Mate 10 Pro között

Honor V10 hamarosan bemutatkozik Kínában, ezt követően pedig, december 5-én Európában is megismerkedhetünk vele. Persze a lényeg holnap kiderül, hiszen a két modell között nem lesz eltérés, talán csak névben.


A Honor 9 nálunk Honor V8 Pro néven került be a köztudatba, így elképzelhető, hogy most is lesz egy kis csavar a dologban. A kínai megjelenésből kifolyólag a készülék futott egy kört a TENAA-nál, amiből kiderült, hogy az eddigi infókkal ellentétben mégsem hasonlít teljesen a Mate 10 Pro-ra az újdonság.

A minimális kávákkal rendelkező külső ugyan marad, de a home gomb is az előlapon. Hátul a LED vakun és a dupla kamerákon kívül semmit sem találunk, a logón kívül. A kijelző mérete 5,99 hüvelyk, képaránya 18: 9 és az LCD panel FHD+ felbontással rendelkezik. Felette ezúttal egy 13 megapixeles kamera kapott helyet, ellentétben a Mate 10 Pro moduljával, ami csak 8 megapixeles.A chipset és a belső memória terén nincs változás, a mesterséges intelligenciával büszkélkedő Kirin 970 lapkát találjuk a motorháztető alatt 6 GB RAM társaságában. Korábbi pletykák alapján az akkumulátor kapacitása valamivel kisebb lesz és szerintem joggal számíthatunk kedvezőbb árcédulára is.