Újabb pletykák a Galaxy S9 processzoráról

A következő hónapban hivatalosan is bejelenti a Qualcomm a Snapdragon 845 lapkakészletet, ami elsőként a Samsung következő zászlóshajójában kap majd helyet.


A Samsung – Qualcomm “egyezménynek” köszönhetően már tavaly a Galaxy S8 megjelenésénél kénytelen volt a többi gyártó megvárni az S8 dou érkezését, vagy egy másik, esetleg korábbi lapkával kényszerült piacra dobni készülékét. Ennek köszönhetően a Samsung csúcsmobiljaiban kaptak elsőként helyet a Snapdragon 835 processzorok, ami idén sem lesz másképp a 845 esetében. Továbbra is marad a 10 nanométeres gyártási technológia, de a TSMC helyett már a Samsung segédkezik a folyamatban. A chip már a Kyro magok harmadik generációját fogja használni, valamint a grafikus gyorsító is átesik egy apróbb frissítésen.

A GPU az Adreno 630 nevet fogja kapni és a további VR és AR optimalizációknak köszönhetően a felhasználók még nagyobb élményben részesülnek majd. A Snapdragon 845 állítólag olyannyira támogatja a dupla kamerát, hogy akár négy darab 25 megapixeles modullal is könnyedén elbír, továbbá 2160p felbontásban a 60 fps sem kottyan meg neki. Az új X20 modemnek köszönhetően pedig akár 1,2 GB/s letöltési és 1 GB/s feltöltési sebességet tudunk elérni mobilhálózaton keresztül.