Megérkezett a Nokia 6 (2018)

Az elmúlt napokban már kaptunk egy “fél hivatalos” megerősítést a második generációs Nokia 6 érkezésével kapcsolatban, majd ma hivatalosan is bemutatták a készüléket.


A hardverspecifikációk terén nem igazán értek minket meglepetések a Nokia 6 (2018)-al kapcsolatban, mivel maradtak a TENAA által nyilvánosságra hozottak. Ez pedig azt jelenti, hogy a 5,5 hüvelykes, 16 :9-es képarányú Full HD felbontású megjelenítőt kapott az eszköz Gorilla Glass 3 védelemmel. Itt viszont érdemes megállunk egy pillanatra, mivel egy fontos változás is történt ezen az oldalon, mivel az ujjlenyomat olvasó átkerült a hátlapra. Ennek köszönhetően a kapacitív érintőgombok is eltűntek és így 5,2 milliméterrel lett kisebb a mobil.

A rendszerchip a 14 nanométeres Snapdragon 630, ami 4 x 2,2 GHz és 4 x 1,8 GHz órajelen pörgő Cortex-A53 magokból épül fel, Adreno 508 grafikus gyorsítóval megspékelve. A rendszermemória 4 GB, a tároló pedig 32 vagy 64 gigabájtos lehet, mely természetesen tovább bővíthető. További pozitívum, hogy a micro usb töltő csatlakozót már a C típusú váltja fel, illetve megmaradt a 3,5 mm-es jack foglalat is.

A hátlapon egy 16 megapixeles modult találunk, f/2 optikával, az előlapra f/2,2-es 8 megapixeles egységet kaptunk opcionális kijelzővakuval. A tavalyi modellhez hasonlóan elsőként Kínában lesz beszerezhető a Nokia 6 (2018) fekete és fehér színekben Android 7.1 rendszerrel. A későbbiek során Európába is érkezni fog, azonban egyenlőre még nem tudni, hogy pontosan mikor. A 32 gigabájtos tárolóval rendelkező modell ára Kínában 1499 jüan, ami átszámítva kb. 60 ezer forintot jelent, hazánkban biztosan nem ilyen kedvező áron szerezhetjük majd be valószínűleg, hála a helyi adóknak.