Három új mobilt mutatott be a Sony

A pletykák alapján már sejthető volt, hogy a Sony nem csak egy mobillal érkezik Las Vegasba, a CES-re. Kettő darab középkategóriás készüléket mutattak be, ezek az Xperia XA2 és XA2 Ultra, illetve a belépő kategóriába szánt Xperia L2-vel is megismerkedhettünk.


A két erősebb mobil Snapdragon 630 lapkakészletet tudhat magáénak. Az XA1 az előző éveben 2300 mAh akkumulátort kapott, a folytatás ehhez képest elég méretes teleppel rendelkezik, ez 3300 mAh jelent. Az XA2 Ultra esetében már nem figyelhető meg ekkora előrelépés, de azért nincs okunk panaszra, a 2700 mAh akku, immár 3580 mAh-ra növekedett. Szerencsére van QuickCharge 3.0 támogatás is, viszont elég érdekes, hogy a gyorstöltő adaptert, külön kell megvennünk a gyártótól.Ami rögtön szembe tűnhet, hogy az ujjlenyomat olvasó a hátlapon található és ergonomikusabb lett minkét telefon. A nagyobb akkumulátorok némi többlet súlyt hoztak, az XA2 így 171 gramm, még a nagytesó 221 grammot nyom. A kisebbik modell 5,2 hüvelykes fullHD megjelenítőt kapott. Az Ultra szintén fullHD kijelzővel, de a méret itt 6 hüvelyk.Érdekes módon a 3/32GB-os memória kiosztással rendelkező XA2 nem rendelkezik microSD foglalattal, ezzel szemben az XA2 Ultra, ami 4/32 és 4/64 GB-os kiszerelésben is megvásárolható lesz, kapott microSD bővíthetőséget és még dual SIM-es változatban is beszerezhetjük. A hátlapon, méretben és elhelyezkedésben is a biometrikus azonosítóhoz igazították a kamerát, ami 23 megapixeles és f / 2.0 rekeszértékkel bír. Az előlapi egységek terén már van egy kis változás, az XA2 csak egy 8 megapixeles nagylátószögű lencsét kapott, ezzel szemben az Ultra előlapján egy 16 megapixeles modult is találunk optikai képstabilizátorral.Mindkét eszköz Oreo-val érkezik, van természetesen Bluetooth 5.0, NFC, LTE modem és a Japánok a jack kimenetet sem hagyták le. A válaszható színek az ezüst, fekete, kék és pink. Az árakat még nem közölték, de várhatóan februártól lehet majd beszerezni a két újdonságot.

Az Xperia L2, a nemrég megszűnt E sorozatból nőtt ki. Az idei modell az elődhöz hasonlóan 5,5 hüvelykes 720 pixel felbontású kijelzőt kapott. A lapkakészlet terén nem történt nagy előrelépés, a Mediatek MT6737T négy magos, egyenként 1,5 Ghz-es órajellel.A belső tárhely méretét duplájára növelték, így 32 GB lett, a belső memóriából pedig immár 3 GB-ot kapunk, a tavalyi modell 2 GB-val szemben. Akinek kevés lenne a tárhely microSD kártyával egészen 256 GB-ig bővíthet. Külsőben egyébként nagyon hasonlít az L2 és a két új XA, itt is kapunk a hátlapra ujjlenyomat olvasót, viszont a kamerán már spórolt a gyártó, így az csak 13 megapixeles lett.Az előlapon azonban ugyan azt a 8 megapixeles egységet találjuk mint az XA2 esetében. Az akkumulátor kapacitása itt is növekedett, 2620mAh-ról 3300mAh-ra, de a gyorstöltés már kimaradt a repertoárból. Szintén nem tudunk semmit az árcéduláról, de az biztos, hogy január végén érkezik a boltok polcaira, egyenlőre csak Nougat rendszerrel.