Nagyon lassan terjed az Oreo

Mint minden hónap elején, a Google ezúttal is közzétette a legfrissebb diagramját, amiből megtudhatjuk az egyes Android verziók milyen arányban vannak elterjedve felhasználók körében. Sajnos annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban több készülékre is elérhetővé vált a platform, még mindig nagyon kevés az Oreo-t futtató mobilok száma.


A népszerű gyártók mobiljai sorra Android Oreo-val érkeznek az elmúlt időszakban, de még mindig elég gyatrán terjed a 8.x verzió. A nyár óta megjelent rendszer még csak az 1%-ot sem tudhatja magáénak az elterjedettségi diagramon, jelenleg 0,7%-on áll. Továbbra is az idén harmadik életévébe lépő Marshmallow vezeti a listát, az év első hetében az eszközök 28,6%-án volt jelen. Őt a Nougat rendszer követi, (26,3%) ami azért egy “előző” rendszerhez képest egész jó, annak ellenére, hogy az elején még itt is nehézkesen ment az átállás. Ugyan hajszálnyival maradt le a Lollipop, ami még jelenleg is a zöld robotos mobilok 25,1%-án található meg.

Ezt után a KitKat következik, ami még mindig megtalálható az okostelefonok 12,8%-án, melynek nyomában a JellyBean jár 5,6%-al. Nem feledkezhetünk meg a Ice Cream Sandwich-ről sem, ami ott van az eszközök 0,5%-án, a Gingerbread pedig 0,4%-ot mondhat magáénak.