LG X4 + néven mutatott be középkategóriás strapamobilt a kisebbik dél-koreai gyártó

Az LG X széria darabjai, mind más “különleges képességgel” rendelkeznek, van amelyikük kamerában erős (LG X Cam) és ott van például az üzemidőbajnok LG X Power család is. Az X sorozat legújabb tagja viszont a strapabíróságáról lesz híres, akárcsak az LG X Venture, de jóval barátibb árcédulával.


Első ránézésre semmi különlegeset nem látni rajta, általában az ilyen mobilok valamivel robusztusabb külsővel rendelkeznek, mint hagyományos társaik. Az LG X4 + ennek ellenére megkapta az MIL-STD-810G minősítést, így elvileg ellenáll a párának, ütésnek vagy leejtésnek és az extrém magas és alacsony hőmérséklet sem okoz neki gondot.A lapkakészlet Snapdragon 425, ami mellé 2 GB belső memória jár. A tárhely mérete 32 GB, természetesen adott a micro SD bővítési lehetőség egészen 2 TB-ig. Az 5,3 hüvelykes kapacitív IPS LCD kijelző felbontása 720 x 1280 pixel. Az akkumulátor átlagosnak mondható, bár ilyen hardver mellett akár két-három nap üzemidő is kicsikarható a 3000 milliamperórás telepből.Talán az extrák közé sorolható a 32 bites Hi-Fi DAC, 192 kHz-es audio támogatással. Az LG Pay-t is támogatja az eszköz, ehhez persze szükséges egy ujjlenyomat-olvasó is amit a hátlapon találunk. Ugyanitt egy 13 megapixeles kamera is helyet kapott, míg elől egy 5 megapixeles modul teljesít szolgálatot, amivel akár 100 °-os nagylátószögű szelfiket is készíthetünk.
Egyenlőre, még csak a dél-koreai szolgáltatók kínálatában szerezhető be a kicsike, nagyjából 73 ezer forintnak megfelelő összegért. Az európai debütálásról nincs információ.