Vizsgálat indult a Samsung ellen is telefon lassítás miatt

Nem kellett sokat várni, hogy elővegyék a Samsungot is azzal a váddal, hogy direkt lassítja be készülékeit.


Hivatalos vizsgálat indult az olasz Fogyasztóvédelmi Hatóság által, az Apple mellett a Samsung ellen is, a felhasználók panaszai alapján. A hatóság azt vizsgálja, hogy a két gyártó szándékosan ront-e a mobiljai teljesítményén annak érdekében, hogy a vásárlók újabb modelleket szerezzenek be. Valószínűleg az Apple esetében nem lesz nehéz ezt megállapítani mivel a történtek megmagyarázása nem igazán hatott meg senkit az elmúlt időszakban. Azonban Tim Cook az ABC News-nek adott interjújában megígérte, hogy a lassítást opcionálissá teszik a közeljövőben egy frissítéssel.

A Samsung termesztésen reagált a történtekre, közleményükben pedig a következőket mondták: A Samsung nem teszi lehetővé a frissítések számára, hogy csökkentsék a készülék teljesítményét a termék teljes életciklusa alatt. A vizsgálat során teljes mértékben együttműködünk az olasz hatóságokkal a tények tisztázása érdekében.

Azt egyenlőre nem tudni, hogy ezzel kapcsolatban a dél-koreai cég melyik modelljei érintettek, de ha netán beigazolódnánk a felhasználók állításai biztosan ki fog derülni.