Akár 480 FPS-el is tud majd rögzíteni a Galaxy S9 kamerája

Már szinte biztosra vehetjük a Galaxy S9/S9+ februári érkezését és a hardverfelépítés terén sem érhet bennünket meglepetés, de a kamera terén úgy tűnik megint kapunk egy kis “újítást” a gyártótól.


Arról már korábban tudtunk, hogy állítható apertúrát kap majd mindkettő Galaxy S9 modell, vagyis f/1,5 és f/2,4 rekeszértékű állapok közül választhatunk majd, attól függően, hogy éppen milyen fényviszonyok állnak rendelkezésünkre. A kisebbel jobb esti képeket és szebben elmosódott hátterű fotókat készíthetünk, míg az f/2,4-re történő átállítással élesebb nappali képeket kapunk.

Korábban már hallhattunk pletykákat arról is, hogy az S9 páros a Sony csúcsmodelljeihez hasonlóan szuperlassított videó felvételek készítésére is képes lesz. Azonban ezt a Samsung semmilyen módon nem erősítette meg. Viszont az ISOCELL termékoldalnak köszönhetően több érdekességet is megtudtunk, mely szerint a modul képes lesz 480 képkocka rögzítésére másodpercenként.

Ugyan a Sony Motion Eye technológiája ennek duplájára képes, vagyis 960 képkockára másodpercenként, azonban csak nagyon rövid ideig tudja. Azonban 480 fps mellett lehetőség nyílhat hosszabb idejű és nagyobb felbontású lassított videók készítésére is.