Bemutatkozott a Redmi Note 5 és Note 5 Pro

Dupla kamerával és arcfelismerő funkcióval érkezett a Xiaomi legújabb mobilja, jött egy olcsóbb változat is.


Le kell szögeznünk, hogy a most bemutatott Redmi Note 5 hardverspecifikációi nagy mértékben hasonlítanak a tavaly debütáló Redmi 5 Plus-hoz. Ez pedig azt jelenti, hogy 18:9 -es képarányú 5,99 hüvelykes FullHD felbontású megjelenítővel rendelkező eszközt kaptunk. A rendszerchip Snapdragon 636, a memóriák terén pedig 3/32 GB vagy 4/64 gigabájtos variációk közül választhatunk. A hátlapon f/2,2 optikájú 12 megapixeles kamera helyezkedik el, elől pedig egy 5 megapixeles egység kacsint vissza ránk. Az akkumulátor 4000 mAh, ekkora teleppel rendelkezik a Pro változat is, de ez esetben csak microUSB csatlakozót kapunk gyorstöltés nélkül.

A Redmi Note 5 Pro már egy kicsit érdekesebben hangzik, ugyan itt is maradt a 18: 9-es 5,99 hüvelykes képernyő, viszont már FullHD+ felbontásban operál. A processzor is erősebb, mivel már egy Snapdragon 636 dübörög a motorháztető alatt 8 darab Kyro 260 maggal, melyek maximális órajele 1,8 GHz. A grafikus gyorsításról pedig egy Adreno 509 GPU gondoskodik. A rendszermemória 4 vagy 6 gigabájt lehet, viszont a belső tároló fixen 64 GB mindkét esetben.

A hátlapon lévő f/2,2-es 12 megapixeles modul mellett egy f/2-es 5 megapixeles egységet is találunk. Első ránézésre nagyon hasonlít az iPhone X-re, a vaku itt is a két optika között helyezkedik el. Az előlapon 20 megapixeles kamerát találunk, valamint az arcalapú feloldáshoz szükséges érzékelők is itt kapnak helyet.

Az akkumulátor szintén 4000 mAh, viszont itt már Type-C csatlakozót kaptunk az aljzatba, ami hozza magával a gyorstöltés lehetőségét is. Mindkét eszköz négy színben lesz beszerezhető, ezek pedig a fekete, kék, rózsaszín és az arany. Az árazás durván átszámítva az alapmodell esetében 40.000 forint, a Pro változat esetében pedig 55 ezer forint. Ami igazán jól hangzik, de biztosan számolnunk kell még a helyi adókkal.