Előrendelhető a Sony Xperia XZ2 és XZ2 Compact Európában!

Már több európai országban előrendelhető a Sony Xperia XZ2 és XZ2 Compact, ennek köszönhetően pedig megtudtuk a hivatalos árakat is.


Az MWC-n bemutatott Sony mobilok mondhatni teljesen megújultak, mivel a cég megváltoztatta a csúcsszéria dizájnját, ennek köszönhetően pedig csökkentek az előlapi kávák is. Mindkettőben a Qualcomm Snapdragon 845 lapkája kapott helyet, az 5 hüvelykes megjelenítővel rendelkező Compact modell kisebb akkumulátort és 4 GB rendszermemóriát kapott, nagyobb testvére pedig régiótól függően 4 vagy 6 GB RAM-al is beszerezhető. Ezeken kívül még a mobilok házában vehető észre különbség, mivel a XZ2 hátlapja üvegből készült, így támogatja a vezeték nélküli töltést is, ellentétben a Compact műanyag akkufedelével.

Több külföldi országban már előrendelhető mindkét mobil, az XZ ára 799-812 euró között mozog, a kompakt változatot pedig 599-614 euróért szerezhető be értékesítőtől függően. Egyenlőre a Sony hazai weboldalán még nem látjuk a “Hol megvásárolható” lapfület, így a helyi árak még egy picit kérdésesek.