A Galaxy J8 után a J8 Plus is felbukkant

A hónap elején tűnt fel először a Galaxy J8 (SM-J800FN) a Geekbench adatbázisában, most viszont egy teljesen más processzorral és típusszámmal rendelkező modell mutatta meg magát.


A Galaxy J8 egy picit erősebb változata, SM-J805G modellszámon járt a Geekbench-nél. Az előző variánsban a gyártó saját Exynos 7870 lapkakészlete volt megtalálható, ebben pedig Snapdragon 625 rendszerchip és 1 GB-al több RAM kapott helyet. Ugyan az Exynos 7870 és a Snapdragon 625 is Cortex-A53 magokból áll, de utóbbinak az órajele egy picit magasabb. A pletykák szerint Galaxy J8+ néven fog érkezni az SM-J805G, ami a hardveres változásnak köszönhetően egy picit jobban is teljesített a teszt során.

Ugyan az egymagos megmérettetés alkalmával csak 23 ponttal ért el többet. A többmagos tesztnél már egy hangyányit jobban meglátszik a különbség, de ez sem eget verő. Valószínűleg nem fogja a gyártó globálisan piacra dobni mindkét modellt, az FN változat Európában, Ázsiában és a Közel Keleten lesz majd beszerezhető, a G verzió Amerikában.