Ezúttal is elég sokat nyer a Samsung egy Galaxy S9 Plus eladásával

Vajon mennyibe kerül a Galaxy S9+ előállítása? A TechInsights elkészített egy diagramot melyben összehasonlíthatjuk a gyártási költségeket más gyártók modelljeivel.


A grafikon olyan részletes, hogy abból minden egyes alkatrész költségét megtudhatjuk és összehasonlíthatjuk a Samsung más csúcskészülékeinek, valamint az Apple jelenlegi zászlóshajója az iPhone X költségeinek árával is. Láthatóan a megjelenítő a legdrágább mindegyik eszközben, de a Samsungnak még így is sikerült saját paneljének árát lentebb faragnia.

Egy Exynos 9810 lapka előállítása 68 dollár, jóval zsebbe nyúlósabb, mint amibe az Apple Bionic A11 processzora került a maga 52 dolláros költségével és azért a kameraszenzoroknak is megkérik az árát. A diagramokról ódákat lehetne zengeni, de a sorok magukért beszélnek, összegzésképpen a Galaxy S9+ előállítási költsége 379 dollár, ellenben egy darab iPhone X előállítása 389.50 dollárjába került az Apple-nek. A Galaxy S9+ átlag ára jelenleg 1172 dollár, tehát ezúttal is van árrés bőven, de ne felejtsük el, hogy mindezek mellett azért rengeteg egyéb költség is felmerül, például marketing, szállítási díj vagy egyes technológiák kifejlesztésébe ölt akár több száz munkaóra bére.